Construcţia centurii ocolitoare a municipiului Caracal va începe până la sfârşitul lunii august

roman_ocolitoare.jpgConstrucţia centurii ocolitoare a municipiului Caracal va începe, potrivit primarului Gheorghe Anghel, în următoarele două săptămâni, şantierul fiind deja pregătit. Anghel a declarat, joi, că au fost făcute toate exproprierile necesare, proprietarii terenurilor au primit şi banii pentru acestea iar următorul pas va fi începerea lucrărilor de construcţie a şoselei ocolitoare a oraşului.

“Pregătirea şantierului pentru lucrări a început în primăvară, apoi a fost rezolvată şi problema exproprierilor, au venit şi banii pentru terenurile expropriate şi am primit asigurări că într-o săptămână, cel mult două, încep lucrările” a spus edilul.

Centura ocolitoare a oraşului Caracal se va întinde pe 11 kilometri şi este o investiţie de peste 44 de milioane de lei. Drumul va avea şi un pod şi 14 podeţe, iar finanţarea este nerambursabilă în proporţie de 70 la sută, din fonduri europene, restul find contribuţie guvernamentală.

Primarul a menţionat că în zona Caracal se lucrează în prezent pentru reabilitarea DN6, porţiunea până în comuna Mihăeşti. Până la realizarea centurii ocolitoare a Caracalului maşinile de mare tonaj vor continua să treacă prin centrul municipiului, fapt ce determină deterioarea străzilor din oraş, disconfort pentru locuitori dar şi pentru şoferi, nevoiţi să circule cu viteze foarte mici din cauza aglomeraţiei. AGERPRES