Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a anunţat că la începutul acestei săptămâni a avut loc prima dezbatere cu autorităţile descentralizate ale statului pe „Conceptul general de planificare spaţială şi dezvoltare urbană a municipiului Buzău”, aferent noului Plan Urbanistic General (PUG), şi şi-a exprimat speranţa că acesta va putea fi aprobat anul viitor.

Toma a precizat că noul Plan Urbanistic General este contractat de un consorţiu de arhitecţi şi specialişti în urbanism de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” şi compania Abagiu Global Services.

„Acest nou PUG îşi propune să contribuie cât mai mult la „atingerea” viziunii de dezvoltare a oraşului nostru „Buzău – oraş magnet” până în 2030, având la bază următorii „stâlpi”: 1. Buzăul prosper – economia urbană a oraşului; 2. Buzăul conectat – circulaţia şi căile de comunicaţii ale oraşului; 3. Buzăul verde – economia circulară, spaţiile verzi şi metabolismul oraşului; 4. Buzăul coerent – morfologia urbană a oraşului; 5. Buzăul deschis – sistemul GIS în administraţie. Vor mai urma până la sfârşitul anului încă două dezbateri, una cu specialiştii şi una cu dumneavoastră, cetăţenii Buzăului”, a scris Constantin Toma pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai menţionat, printre altele, că noul PUG, care îl va înlocui pe cel din 2009, va pune în valoare viitoarea autostradă A7 şi Iazul Morilor.

„Prin noul PUG proiectăm pentru viitor 6 inele de circulaţie, din care două în afara oraşului şi mărirea suprafeţei de intravilan cu 1.263 hectare. Noul PUG trebuie să pună în valoare viitoarea autostradă A7, dar şi canalul Iazul Morilor şi lunca Buzăului aflată pe teritoriul administrativ al oraşului nostru. Sperăm ca până la jumătatea anului viitor să avem toate avizele de la toate ministerele şi Hotărârea de Guvern pentru aprobarea PUG-ului municipiului Buzău”, a adăugat Constantin Toma. AGERPRES