Partidul Social Democrat a preluat preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, deputatul Constantin Rădulescu, fiind votat de 20 de consilieri, în timp ce ecologiştii şi ALDE au obţinut câte un post de vicepreşedinte.

„În cele din urmă s-a intrat în normalitate. Nu este o bucurie, ci o responsabilitate, preluăm administrarea acestui judeţ nu într-un context roz, doi mari agenţi economici se află în insolvenţă, avem de realizat foarte multe în domeniul infrastructurii dar am încredere în echipa validată azi de colegii mei. Ţin să vă asigur că până azi s-a făcut politică, de mâine vom face doar administraţie pentru binele cetăţenilor. Nu vor conta culorile politice, ci comunităţile. Oamenii nu au culoare politică, oamenii au nevoi, au nevoie de sprijin, au probleme”, a declarat noul preşedinte al CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.

Acesta dar şi vicepreşedinţii Valer Tudor (PER), Adrian Buşu (ALDE) au primit 20 de voturi pentru, împotrivă fiind voturile PNL, în număr de 13. Astfel noua alianţă de conducere a judeţului Vâlcea este compusă din PSD-ALDE – PER, în timp ce PNL, partidul care a condus în ultimii doi ani CJ, a intrat în opoziţie. AGERPRES