Prim vicepresedintele PD-L Timis, Constantin Ostaficiuc, a afirmat ca actualul prefect si cei doi subprefecti ai judetului vor fi schimbati din functii deoarece trebuie sa se tina cont de alianta castigatoare de la nivel central.

„Avem oamenii nostri pe care-i vom pune in aceste functii, nu stim exact in ce ordine in raport cu PSD, dar asta e: am castigat, ne vom pune oamenii”, a spus Ostaficiuc.

Prefectul Ovidiu Draganescu si cei doi viceprefecti, Laviniu Bedrosian si Marossy Zoltan, au renuntat la apartenenta lor politica (primii doi provenind din PNL, iar ultimul, din UDMR), dar PD-L-istii vor sa-i rasplateasca cu functii pe candidatii lor care s-au clasat pe primele locuri in alegeri, dar au pierdut la redistribuire.

Presedintele PD-L Timis, Dorel Borza, a declarat, recent, ca cei cinci candidati PD-L-isti din Timis, care au candidat la uninominalele din noiembrie si s-au clasat pe primul loc in colegiile lor, dar au pierdut sansa de a deveni parlamentari la redistribuire, vor fi recompensati de partid cu functii in executiv. „Acesti oameni nu trebuie uitati sau dati deoparte, pentru ca au muncit foarte mult si au contribuit la succesul partidului”, a spus Borza. Potrivit lui Borza, cei cinci vor putea ocupa functii in ministere, secretariatele de stat sau alte institutii descentralizate, dupa ce-si vor exprima optiunile.

Acestia sunt fostii deputati Viorel Oancea si Radu Lambrino, chirurgul Gheorghe Noditi, fostul primar al Lugojului, Marius Martinescu, si Nelu Balas. Succesul democrat-liberalilor in recentele alegeri parlamentare l-a facut pe liderul judetean sa vada o noua arhitectura a functiilor executive in institutiile publice, pornind chiar de la fotoliul prefectului. In acest sens, Dorel Borza a declarat ca, din moment ce liberalii vor fi in opozitie la nivel central, ar fi corect sa ocupe aceeasi pozitie si pe plan local.