Fostul viceprimar democrat-liberal al municipiului Bacau, Constantin Draganuta, a fost numit, joi, director coordonator la Directia Apelor Siret (DAS).

Instalarea oficiala pe functie a acestuia va avea loc vineri. Constantin Draganuta, de profesie inginer, a fost sef de sectie la SC Letea SA Bacau intre anii 1987-1996, inainte de privatizarea singurei firme de producere a hartie de ziar, si, apoi, seful filialei Bacau a Fondului Proprietatii de Stat (1996-2001).

Acesta a demisionat doar dupa cateva luni de la numirea sa in calitate de viceprimar al municipiului Bacau, pe 4 iulie 2008, pe fondul unor neintelegeri avute cu primarul liberal Romeo Stavarache. Draganuta ii succede in functie unui alt democrat-liberal bacauan, Neculai Olaru, presedintele organizatiei judetene a PD-L, numit pe 4 octombrie 2009 director general al Administratiei Nationale “Apele Romane” (ANAR). Neculai Olaru obtinuse, prin concurs, pe 9 iunie 2009 postul de director coordonator al DAS. De la promovarea sa in functia de director general al ANAR, timp de patru luni, Directia Apelor Siret a fost condusa de directorii adjuncti Emil Vamanu si Irina Lucavetchi. AGERPRES