Constantenii nu vor facturare individuala la consumul de apa

Pe 18 martie, Uniunea Asociatiilor de Proprietari Constanta si Regia Autonoma Judeteana de Apa Constanta au organizat o intalnire cu asociatiile de locatari si proprietari de la nivelul Constantei.
Discutiile au avut ca punct de plecare conventia de facturare individuala, singura procedura viabila si civilizata, prin care se poate evita debransarea intregii asociatii. Discutiile cu asociatiile, legate de aplicarea programului de facturare individuala au fost demarate in urma cu peste doua luni.

Beneficiul facturarii individuale este faptul ca in urma incheierii conventiilor de facturare Regia Judeteana de Apa (RAJA) Constanta nu va mai aplica masura drastica de debransare a intregii asociatii, in situatia in care vor exista debitori. In cazul aparitiei unui rau-platnic la nivelul unei asociatii, RAJA Constanta va putea actiona direct asupra debitorului pentru recuperarea creantelor, fara a ca aceste actiuni sa aiba un efect negativ si asupra abonatilor bun-platnici de la nivelul asociatiilor.

Irina Oprea, purtator de cuvant in cadrul RAJA a declarat: