Consiliul Local Târgu Mureş a decis închiderea “magazinelor de vise”

Consiliul Local Târgu Mureş a decis la ultima şedinţă să închidă toate magazinele care comercializează produse halucinogene, întrucât acestea prezintă pericol pentru sănătatea publică, a declarat presei, vineri, viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Maior.

“Am pornit o ofensivă împotriva acestor magazine, împreună cu Protecţia Consumatorilor. Am închis patru magazine şi am retras autorizaţii (de funcţionare – n.r.), rămânând un magazin din cinci, pe care nu am reuşit să îl închidem deocamdată, pentru că a reuşit, conform legislaţiei în vigoare, să ne scape. Prin această hotărâre, în termen de zece zile, pe raza municipiului Târgu Mureş nu o să mai aveţi parte de astfel de magazine”, a declarat viceprimarul Claudiu Maior.

Potrivit expunerii de motive care a însoţit hotărârea Consiliului Local, adoptată în regim de urgenţă, un număr mare de persoane, în special tineri, ajung la spital în urma consumului unor asemenea plante şi substanţe.
În plus, potrivit aceleiaşi surse, numărul punctelor de desfacere al acestor produse creşte alarmant, reprezentând un pericol pentru sănătatea populaţiei. Decizia votării unei astfel de hotărâri a fost luată ca urmare a speculării legii în vigoare, care nu acoperă întreaga gamă de plante, substanţe psihotrope, care prezintă pericol pentru sănătatea populaţiei.AGERPRES