Consiliul Local Târgovişte va contracta un împrumut de 46 de milioane de lei, necesar pentru cofinanţarea Complexului turistic de nataţie din Târgovişte, restul de bani fiind asiguraţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prin Programul Operaţional Regional.

”Acesta este cel mai important proiect pe care municipiul Târgovişte îl are în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de sport, turism şi agrement din istorie. Este un proiect de o dimensiune foarte mare pentru care executivul primăriei a făcut eforturi extraordinar de mari în a reuşi să depăşească toate fazele preliminare, culminând cu semnarea oficială a contractului de finanţare care a avut loc acum două săptămâni în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Este un proiect vital pentru ca municipiul Târgovişte să se poată dezvolta şi în viitor”, a declarat, miercuri, primarul municipiului Târgovişte, Gabriel Boriga.

Creditul va avea o durată de 13 ani, cu o perioadă de graţie de trei ani. Valoarea totală a proiectului ce vizează Complexul turistic de nataţie din Târgovişte este de peste 88 de milioane de lei, iar durata de implementare a proiectului este de 32 de luni. Acesta este primul complex turistic de nataţie din regiunea Sud Muntenia finanţat prin Regio. Complexul turistic de nataţie din Târgovişte va cuprinde un ştrand, un bazin olimpic acoperit, un teren de baschet, două de mini-fotbal, trei terenuri de tenis şi două locuri de joacă pentru copii. AGERPRES