termica_suceava.jpgConsiliul Local Suceava a respins, în şedinţa extraordinară de joi, cu nouă voturi pentru şi zece abţineri, propunerea SC Termica SA de scumpire a gigacaloriei. SC Termica SA Suceava solicitase majorarea preţului gigacaloriei pentru populaţie de la 267 la 341,55 de lei, cu tot cu TVA.

Liderul grupului PDL, consilierul local Lucian Harşovschi, a spus că cei şase aleşi ai partidului prezenţi la reuniune au votat în favoarea scumpirii. Potrivit lui Harşovschi, ”pentru” ar mai fi votat doi aleşi PNL şi unul PP-DD, în timp ce consilierii care s-au abţinut au fost reprezentanţi ai PSD şi ai PNL.
SC Termica SA a solicitat majorarea preţului gigacaloriei pe motiv că au crescut preţurile pentru utilităţile aferente activităţii de transport şi distribuţie a energiei termice. Este pentru a treia oară, în ultimele şase luni, când CL Suceava se opune scumpirii gigacaloriei. CL Suceava are 23 de consilieri, dintre care 10 PDL, câte 6 PSD şi PNL şi unul PP-DD.

Primarul PDL Ion Lungu declara cu o zi în urmă că eventuala majorare a preţului gigacaloriei nu va afecta populaţia care va plăti la fel ca în prezent, respectiv 185 de lei. Diferenţa de preţ care ar rezulta după majorarea preţului ar urma să fie suportată de municipalitate, astfel încât va achita aproape dublu în contul subvenţiei pentru energia termică furnizată abonaţilor la sistemul centralizat. AGERPRES