cl_slatina.jpgConsilierii locali din Slatina au aprobat joi înfiinţarea unei societăţi societăţi comerciale, al cărei acţionar majoritar să fie Consiliul Local Slatina, în scopul creării şi administrării viitorului parc industrial al oraşului, care se va întinde pe o suprafaţă de peste 20 de hectare.
Primarul Minel Prina a afirmat că parcul industrial va determina crearea a aproximativ 1.000 de locuri de muncă, iar certificatul de funcţionare al parcului industrial va fi obţinut până în luna aprilie 2014. Edilul a menţionat că agenţii interesaţi de concesionarea de teren în parcul industrial nu vor plăti taxe şi impozite pe clădiri şi teren, fapt care, în opinia primarului, va atrage investitorii.

Din acţionariatul societăţii care va înfiinţa şi administra parcul industrial, numită SC Slatina Industrial Parc, fac parte CL Slatina, care participă cu un aport de numerar de 85.000 lei şi SC Loctrans SA (societatea de transport local al cărei acţionar este CL Slatina), cu un aport de numerar de 4.500 lei. Acest capital social iniţial al Slatina Industrial Parc va fi majorat cu aport în natură, respectiv terenul de 201.320 metri pătraţi, proprietate privată a municipiului Slatina, situat aproape de intrarea în municipiu dinspre localităţile Brebeni şi Milcov.

În imediata apropiere a parcului industrial se află platfoma industrială a municipiului Slatina, cu fabrici de anvelope, de prelucrare a metalelor etc. AGERPRES