antal_arpad2.jpgConsiliul municipal Sfântu Gheorghe va aloca şi anul acesta fonduri pentru sprijinirea IMM-urilor locale, prin intermediul ajutorului de minimis, bugetul total alocat pentru acest capitol ridicându-se la 500.000 de lei. „În urmă cu trei ani am pornit acest program, eu cred că a fost un program de succes. Mergem pe principiul ‘primul venit, primul servit’, dar vor fi serviţi toţi cei care vor depune proiecte”, a declarat primarul municipiului, Antal Arpad.

Prin programul de minimis, IMM au posibilitatea de a solicita rambursarea unor cheltuieli, cum ar fi, spre exemplu, dobânzile aferente creditelor sau contractelor de leasing, cheltuielile pentru reabilitarea clădirilor, amenajarea spaţiilor verzi, reabilitare termică, participarea la târguri şi expoziţii, achiziţionarea de materiale promoţionale, efectuarea de studii de piaţă, achiziţionarea de echipamente IT, realizarea de site-uri web, introducerea sistemelor de standardizare şi certificare a calităţii, servicii de consultanţă, achiziţionarea de mobiler pentru dotarea spaţiilor comerciale, de producţie şi servicii, introducere de sisteme moderne de plăţi, crearea de spaţii pentru mame şi copii, reabilitare de parcări şi drumuri de acces, etc.

Cererile pentru acordarea ajutorului de minimis vor trebui depuse la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, parteneră în acest program. Ajutorul de minimis a fost instituit în anul 2013 pentru compensarea majorării cu 50% a impozitelor pentru IMM.

Primarul Antal Arpad a amintit că anul acesta se vor încheia lucrările la parcul industrial de la Câmpu Frumos şi şi-a exprimat convingerea că acesta va atrage noi investitori în municipiu. „Cu siguranţă, prin finalizarea parcului industrial vom reuşi să atragem şi alţi investitori în oraş. Scopul nostru este ca oamenii care trăiesc în municipiul Sfântu Gheorghe să aibă venituri cât mai mari, iar dacă societăţile concurează pentru forţă de muncă, automat vor trebui să ofere mai mult pentru a lua forţă de muncă de calitate”, a mai spus Antal Arpad. AGERPRES