Consiliul Local Sector 6 a adoptat, în şedinţa de pe 29 aprilie, un proiect de hotărâre privind reorganizarea DGASPC Sector 6, prin care sunt reduse peste 200 de posturi. Hotărârea a fost adoptată cu 18 voturi „pentru” şi opt „împotrivă”.

„Conform noii organigrame, o să fie reduse un număr de 219 posturi, dintre care 88 vacante”, a declarat viceprimarul Sectorului 6 Mihaela Ştefan.

Directorul general al DGASPC Sector 6, Gabriela Schmutzer, a spus că s-a ajuns la o formulă de reaşezare a personalului pe criterii de performanţă şi eficienţă şi că nu va fi afectată calitatea serviciilor sociale oferite comunităţii.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a subliniat că, în urma restructurării, va creşte eficienţa şi niciun serviciu livrat populaţiei nu se desfiinţează. În opinia sa, noua organigramă este „mult mai logică şi mai suplă” faţă de cea veche.

„Numărul total al directorilor rămâne acelaşi, dacă nu scade. S-au desfiinţat mai multe servicii, s-au comasat”, a adăugat primarul Sectorului 6.

Reprezentantul Sindicatului Columna Sector 6, Ovidiu Miricioiu, a declarat că nu este de acord cu această organigramă, în condiţiile în care în această perioadă grea vor fi disponibilizate circa 130 de persoane şi în acelaşi timp se înfiinţează două posturi noi de director.

„Înţeleg că avem nevoie de funcţii de conducere un pic mai multe, iar funcţiile de execuţie cât mai puţine. (…) Dacă tot reducem, de ce înfiinţăm funcţii de conducere? Până acum a mers destul de bine acest departament şi dintr-o dată mai avem nevoie de alte departamente, alte funcţii de conducere, dar reducem din executiv”, a spus consilierul local PSD Sorin Petcu.

Consilierul local PSD Eduard Simion a semnalat că propunerea de a da afară circa 130 de angajaţi vine în contextul în care DGASPC Sector 6 face parte din prima linie, mai ales în această perioadă pandemică.

„La nivelul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului propunem modificarea unor structuri, în sensul asigurării eficienţei şi eficacităţii serviciilor oferite, în contextul modificărilor impuse la nivelul societăţii de pandemia COVID -19, care în practica ultimelor 12 luni a produs o reorientare a asigurării serviciilor, producând schimbări majore (…) care impun o abordare diferită în ceea ce priveşte organizarea structurilor funcţionale ale DGASPC Sector 6”, prevede raportul de specialitate al hotărârii.

Conform sursei citate, se impune o adaptare a serviciilor oferite, în sensul întăririi capacităţii de suport la domiciliu sau prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă în cazul persoanelor vârstnice din comunitate, măsură întreprinsă încă din perioadă stării de urgenţă, prin implementarea unui call center şi acordarea de suport imediat la domiciliu celor în vârstă. De asemenea, implicarea în Programul Naţional de Vaccinare impune crearea unei structuri dedicate, care va funcţiona temporar în subordinea DGASPC Sector 6. AGERPRES