chirica_mihai1.jpgConsilierii locali ieşeni au aprobat în unanimitate bugetul pentru cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional al Educaţiei (FIE), eveniment care se desfăşoară începând de joi până pe 10 iunie.

‘Am reuşit să bugetăm toate evenimentele culturale din cadrul FIE dar am vrut ca acest lucru să fie cât se poate de transparent. Avem o altă abordare, un alt concept din punct de vedere vizual şi al manifestărilor. De data aceasta FIE vine să îi coalizeze pe toţi cei care vor să participe la promovarea educaţiei în ansamblul ei, indiferent dacă vorbim de instituţii de învăţământ preuniversitar, instituţii de învăţământ academic, instituţii neguvernamentale sau instituţii precum Teatrul şi Opera. Multe dintre evenimente vor deveni tradiţie pentru că au conturat deja proiecte care se derulează şi din anii trecuţi”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Pentru manifestările cultural educaţionale din cadrul FIE municipalitatea va aloca 2,2 milioane de lei.

„Prin acest proiect nu dorim să facem doar un simplu festival în care să punctăm o serie de activităţi pentru că Iaşiul concurează la titlul de Capitală Culturală. Acest program de Festival al Educaţiei este mai ieftin decât anii precedenţi, cu 700.000 până la 500.000 de lei. Nu este un eveniment pe care dorim să-l acaparăm ca Primărie, ci un eveniment la care dorim să participăm cu toţii”, a spus consilierilor locali primarul interimar Mihai Chirica.

În perioada 12 mai-10 iunie, în cadrul FIE sunt organizate lansări de carte, un festival internaţional de poezie, dezbateri, colocvii, manifestări educativ sportive, simpozioane ştiinţifice şi de inventică. AGERPRES