Consiliul Local Galaţi a amânat alocările financiare pentru biserici şi sport

Cele 31 de proiecte de hotărâre privind alocarea unor sume de bani pentru biserici şi asociaţii sau cluburi sportive au fost retrase de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Municipal Galaţi, discutarea acestora urmând să se reia după ce va trece pandemia de coronavirus, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

“Banii de sport şi cei pentru biserici rămân prevăzuţi în bugetul local cu această destinaţie, doar că nu era oportun momentul unei astfel de alocări. Este doar o amânare. Alocarea banilor va fi analizată într-o şedinţă ulterioară, după ce trecem de această perioadă mai puţin plăcută”, a spus Pucheanu.

Cele 31 de proiecte de hotărâre aveau o valoare totală de peste 5,5 milioane lei. Peste două milioane lei erau destinaţi pentru cele 19 proiecte de hotărâre care prevedeau continuarea lucrărilor de construire a bisericilor şi aşezămintelor sociale sau  realizarea reparaţiilor de care au nevoie lăcaşurile de cult. Cea mai mare sumă, 250.000 lei, ar urma să fie alocată pentru continuarea lucrărilor de construire a Bisericii “Sfânta Cuvioasă Parascheva”, iar cele mai mici pentru reparaţiile de care au nevoie, Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, 49.000 lei şi Biserica “Romano-Catolică”, 37.000 lei.

Aproximativ 3,5 milioane lei erau destinaţi pentru cele 12 proiecte de hotărâre privind finanţarea unor cluburi şi asociaţii sportive. Din aceşti bani, 3,4 milioane erau destinaţi pentru trei entităţi sportive, respectiv clubul de fotbal SC Oţelul, 1,8 milioane lei, cel de futsal United, 1,1 milioane lei  şi cel de fotbal feminin AFC Universitatea, 490.000 lei, iar diferenţa până la 3,5 milioane lei era împărţită de alte nouă cluburi şi asociaţii sportive.  AGERPRES