Consiliul local Craiova a votat alocarea sumei de 3,825 milioane lei (circa 850.000 euro) Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova pentru organizarea ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional „Shakespeare” şi a Premiului Europa pentru Teatru care vor avea loc la Craiova în perioada 14-26 aprilie.

Potrivit raportului privind aprobarea de către CL Craiova a parteneriatului cu Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, Festivalul Internaţional Shakespeare şi Premiul Europa pentru Teatru sunt două manifestări culturale complexe, iar organizatorii nu se vor limita doar la prezentarea în faţa publicului românesc, ci „foarte mulţi invitaţi din străinătate se vor alătura culturii craiovene”.

„Ne aflăm în faţa unui moment extrem de important din existenţa Festivalului, când în anul 2016 va avea loc o ediţie aniversară, cea de a X-a, şi când întreaga lume va marca împlinirea a 400 de ani de la moartea celui mai mare dramaturg al lumii din toate timpurile, William Shakespeare. Premiul Europa pentru Teatru reprezintă principala recompensă teatrală europeană şi a fost adesea erijat de către presa internaţională în echivalentul premiului Oscar pentru Teatru. Recunoscut de către Parlament şi Consiliul Europei drept Organizaţie de Interes Cultural European, acesta s-a născut în anul 1986 ca un proiect pilot al Comisiei Europene condusă de Jacques Delors”, precizează reprezentanţii Primăriei Craiova în raportului proiectului de hotărâre care a fost votat în unanimitate de către consilierii locali.
Reprezentanţii Teatrului Naţional din Craiova susţin că la cele două manifestări vor participa cel puţin 400 de jurnalişti şi critici din presa internaţională. AGERPRES