Consiliul Local Botosani ofera terenuri gratuite pentru revolutionari

Un numar de 17 revolutionari din municipiul Botosani vor beneficia de terenuri de constructie gratuite, in baza unei hotarari adoptate, pe 25 mai, de Consiliul Local.
Consilierii au decis sa acorde fiecarei persoane care a dobandit titlul de “Luptator pentru Victoria Revolutiei din Decembrie 1989 – Luptator remarcat prin fapte deosebite” cate o suprafata de 10.000 de metri patrati de teren, in baza Legii recunostintei fata de erorii martiri si luptatori care au contribuit la victoria Revolutiei romane din 1989.

Votul a fost dat la solicitarea Asociatiei 22-25 Decembrie 1989, insa consilierii au fost nevoiti sa voteze de doua ori pentru ca proiectul de hotarare, semnat de viceprimarul Florin Ghiorghita, sa fie aprobat.

“Legea este foarte clara si niciodata un consiliu local nu poate sa voteze impotriva legii, pentru ca aceasta hotarare ar putea fi atacata in contencios la Prefectura si se va constata ca am gresit. In alta ordine de idei, revolutionarii si-au cerut drepturile de-a lungul mai multor ani. Pana acum nu am avut teren in intravilan ca sa le dam. Faptul ca am gasit o suprafata de teren excedentara este un gest reparatoriu”, a afirmat primarul Catalin Flutur.

Beneficiarii suprafetei de un hectar de teren nu vor putea instraina bunurile dobandite timp de zece ani.