Staţiunea Soveja va fi amenajată printr-un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Vrancea.

„Turismul este o componentă importantă pentru dezvoltarea acestui frumos judeţ şi staţiunea Soveja are un potenţial imens pentru atragerea turiştilor din toată ţara şi de peste hotare, însă, din păcate, a fost neglijată mulţi ani. Am promis şi ne ţinem de cuvânt, vrem să readucem la viaţă această staţiune montană şi vom face din Soveja perla Vrancei de odinioară”, a declarat preşedintele CJ Vrancea şi iniţiatorul proiectului, Cătălin Toma.

Proiectul prevede modernizarea drumului de acces în staţiune, reabilitarea şi amenajarea locurilor de parcare, amenajarea unui nou teren de sport multifuncţional, amenajarea unor locuri de joacă pentru copii şi crearea de piste pentru biciclete.

Totodată, vor fi amenajate trotuare ce vor fi folosite pentru practicarea sporturilor individuale în aer liber, alei interioare şi spaţii pentru promenadă, spaţii de odihnă şi observaţie, iar zona va fi dotată cu mobilier urban.

Staţiunea va avea un sistem de echipamente de supraveghere pentru a creşte siguranţa turiştilor.

De asemenea, va fi instalat un sistem inteligent de iluminat public, iar infrastructura de utilităţi va fi reabilitată. AGERPRES