Consiliul Judeţean Vrancea a inaugurat Galeriile de Artă din Focşani, construcţie care a trecut printr-un proiect de reabilitare cu fonduri europene în valoare de peste 1,3 milioane de lei.

„Galeriile de Artă nu sunt doar ale Consiliului Judeţean, sunt ale judeţului Vrancea, fac parte din activitatea culturală, pe care o vrem cât mai intensă şi de aceea putem să generăm foarte multe evenimente la nivelul municipiului Focşani şi judeţului pe care să le oferim tuturor cetăţenilor din judeţ iubitori de artă. Cultura pentru fiecare dintre noi înseamnă până la urmă o desăvârşire, fie că

pictăm, scriem, cântăm, dar înseamnă foarte mult şi cum dăm mai departe ceea ce creăm. Artistul creează, dar creaţia lui trebuie să meargă mai departe, iar spaţiul Galeriilor de Artă este propice pentru acest lucru”, a declarat, la inaugurare, preşedintele CJ Vrancea, Cătălin Toma.

Cu ocazia inaugurării, Galeriile de Artă au găzduit o expoziţie de pictură a artiştilor plastici din Vrancea, o expoziţie de albume dedicate artei universale, organizată de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” Focşani, precum şi lansarea albumul monografic „Vrancea – tărâmul unde istoria se contopeşte cu legenda”.

Clădirea Galeriilor de Artă a făcut obiectul unui proiect de reabilitare energetică, în valoare de 1.350.391,28 lei lei, din care finanţarea nerambursabilă pentru implementarea proiectului, din fonduri europene, a fost de 1.273.561,10 lei.

În cadrul proiectului s-au realizat lucrări de intervenţie în scopul termoizolării clădirii, modernizării instalaţiei de preparare şi distribuire a agentului termic şi a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalaţiei de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie şi alte lucrări conexe.

Proiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. AGERPRES