mihalachi_vasile.jpgConducerea Consiliului Judeţean Vaslui a decis să nu facă recurs la hotărârea dată de Secţia Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui şi să reîmpartă bugetul pe unităţi administrativ-teritoriale în zilele următoare, aşa cum au solicitat 35 de primari prin intermediul Prefecturii.

Preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat, sâmbătă, că va convoca în şedinţă consilierii judeţeni şi va pune în aplicare hotărârea dată de instanţă, dar a susţinut că noul buget va fi în mare parte identic cu primul.

”Nu avem de ce să facem recurs, să ne jucăm aşa toată ziua de-a judecata şi să pierdem timpul prin instanţă când primarii ţipă după bani, iar judeţul este practic paralizat din cauza lipsei fondurilor. O să reanalizăm bugetul, dar nu vor fi mari schimbări pentru că este imposibil. Dacă şi prima dată am făcut împărţeala corectă, nu avem cum să facem altcumva acum. Eu vă garantez că primarii contestatari vor fi tot nemulţumiţi şi în condiţiile în care toţi bani i-am aloca către ei”, a declarat Vasile Mihalachi.

Consiliul Judeţean Vaslui a pierdut, vineri, procesul intentat de Prefectură în urma contestaţiilor primite de la primarii democrat-liberali, nemulţumiţi de modul în care s-a împărţit bugetul pe unităţi administrativ-teritoriale. Nu mai puţin de 35 de primari, membri sau susţinători ai Partidului Democrat Liberal au contestat la începutul lunii februarie modul în care au fost alocate fondurile de la judeţ către comune, acuzând conducerea social-democrată a CJ Vaslui că a împărţit banii pe criterii politice şi că cele mai multe fonduri le-au primit comunele ai căror primari sunt membri ai Partidului Social Democrat.

”Eu mă bucur că cei de la CJ au decis să nu mai pierdem vremea prin instanţă şi că în judeţ trebuie reluată activitate. Nu putem ţine primăriile blocate la nesfârşit. Asta este, au existat nemulţumiri, instanţa a decis, iar dumnealor trebuie să se conformeze. Eu sper ca de data aceasta bugetul să fie împărţit corect astfel încât să nu mai existe nemulţumiri”, a declarat Levente Csaba Szekely, prefectul judeţului Vaslui.

În prezent, din cauză că nu au primit banii alocaţi prin buget de la CJ Vaslui, aproape jumătate din cele 86 de primării din judeţ se află în colaps financiar, edilii afirmând că nu mai au bani nici măcar pentru plata salariilor către funcţionari sau pentru plata utilităţilor. Aproximativ 40 de primării din mediul rural au cerut în ultimele două săptămâni sprijinul Consiliului Judeţean Vaslui, pentru a putea să îşi desfăşoare activitatea în continuare. Bugetul judeţului pe 2010 este de 70 milioane de lei. AGERPRES