Consiliul Judeţean Vaslui reclamă lipsa banilor pentru azilele de bătrâni

mihalachi_vasile.jpgConducerea Consiliului Judeţean Vaslui, instituţie de la care vin fondurile pentru azilele de bătrâni, a anunţat că nu mai ajung banii pentru numeroasele probleme din sistemul de protecţie socială şi din această cauză le-a cerut vasluienilor să nu mai aducă bătrânii să îi interneze în centrele sociale.

‘În ultima perioadă avem de-a face cu un soi de boierie din partea unor familii care îşi duc bătrânii la azile. Eu le recomand să îşi ţină bătrânii acasă. La ora actuală cu banii de care dispunem nu ne permitem să mai aducem şi alte persoane în cămine. Nu facem faţă cu cheltuielile nici la cei pe care îi avem internaţi. În momentul de faţă sunt peste 40 de cereri de internare în azile, dar nu le putem accepta. Centrele sunt oricum aglomerate, iar noi nu mai dispunem de bani’, a declarat vineri Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit sursei citate, aprovizionarea cu hrană şi medicamente în căminele de bătrâni se face de aproximativ trei luni de zile pe datorie. Autorităţile susţin că au de plătit către furnizori peste 2 milioane de lei şi din această cauză unele firme au anunţat că nu mai vor să lucreze pe datorie. AGERPRES