calea ion.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, a prezentat, luni, presei, cele patru proiecte majore de dezvoltare turistică, cu finanţare europeană, care se află în diferite faze de implementare.

„În ceea ce priveşte strict proiectele de dezvoltare economică, judeţul Vâlcea, prin Consiliul Judeţean Vâlcea, în calitate de beneficiar sau de partener, implementează două proiecte în valoare totală de aproximativ 45 de milioane de euro. Acestea sunt Centrul de Convenţii şi Expoziţii Nord Oltenia, în valoare de 11.274.280 de euro, care dezvoltă, într-o staţiune turistică balneoclimaterică de interes naţional, turismul de afaceri şi Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea turistică Voineasa, în valoare de 34.239.870 de euro, o investiţie majoră, ce vizează realizarea de facilităţi din domeniul sporturilor de iarnă”, a precizat Câlea.

Totodată, Consiliul Judeţean Vâlcea are în evaluare alte două proiecte, în valoare totală de 14 milioane de euro, respectiv “Modernizarea parcurilor balneare din staţiunea Călimăneşti-Căciulata”, în valoare de 6.075.942,75 de euro şi “Mirajul Oltului – Extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti-Căciulata”, în valoare de 8.008.600,55 de euro.

„Dintre proiectele deja implementate, amintim sistemele zonale de colectare a deşeurilor şi depozitare temporară în oraşele Brezoi şi Bălceşti, respectiv în comunele Galicea şi Fârtăţeşti, în valoare totală de 2,8 milioane de euro şi, respectiv, Proiect de dezvoltare integrată a staţiunii Băile Olăneşti, în valoare de 3,8 milioane de euro. Dar primele patru stau la baza a ceea ce va transforma Vâlcea într-un judeţ eminamente turistic, iar de realizarea acestora depinde însuşi viitorul economiei acestui judeţ”, a mai subliniat Câlea. AGERPRES