cilea_ion_.jpgCele două parcuri industriale nou înfiinţate, Drăgăşani şi Bălceşti, vor fi racordate la reţeaua electrică, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, în urma unei întâlniri cu reprezentanţii conducerii CEZ Oltenia.

„În cazul viitorului parc industrial Drăgăşani, soluţia tehnică asupra căreia s-a căzut de acord va consta în conectarea unei linii electrice la reţeaua de 20 Kv deja existentă în incinta parcului, precum şi în extinderea pe aproximativ 3,2 km a două reţele electrice de medie tensiune şi conectarea la o staţie de transformare care va fi construită în zona de amplasament. Tot cu o extindere a două reţele de distribuţie pe 1,2 km se va rezolva şi problema asigurării sursei de energie în incinta parcului industrial de la Bălceşti, cu deosebirea că rezerva de putere instalată este mai mică decât solicitările estimate. În această situaţie, reprezentantul CEZ Oltenia a informat că se va face o analiză detaliată asupra celei mai potrivite soluţii”, a spus Ion Cîlea.

Discuţiile s-au purtat între preşedintele CJ Vâlcea, conducerea societăţii Parc Ind, care are în administrare cele două parcuri industriale, şi conducerea tehnică a CEZ Oltenia. Prezenţa la această întâlnire a reprezentantului conducerii Companiei CEZ Oltenia a oferit şi posibilitatea abordării altor probleme privind asigurarea alimentării cu energie electrică, mai ales a consumatorilor casnici, siguranţa liniilor şi echipamentelor în condiţii climatice deosebite aşa cum a fost cazul atât de mediatizat din perioada zilelor cu ninsoare abundentă şi viscol.

A fost abordată şi rezolvarea problemelor privind racordarea la sistemul energetic a celor aproape 850 de gospodării din satele şi cătunele neelectrificate din judeţul Vâlcea. AGERPRES