Un număr de 15 firme au participat la licitaţia de execuţie a domeniului schiabil – Parîng, „cea mai mare investiţie în infrastructura turistică a judeţului Vâlcea”, a declarat vineri pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
„Lucrarea în sine este estimată la 34 milioane de euro. Au participat un număr de 15 firme, multe din ele din afara judeţului, pentru că este o lucrare extraordinar de mare şi care necesită o logistică pe măsură – e vorba de cinci pârtii de schi, telescaune, telegondole, amenajarea debarcaderului pe lacul Vidra, patinoar, etc. Este piatra de hotar a turismului, nu greşesc dacă spun naţional”, a precizat Ion Câlea.
Preşedintele Consiliului Judeţean adaugă faptul că visul demarat în urmă cu mai bine de patru ani se apropie de realizare. „Nici nu vreau să spun ce voi simţi atunci când vom începe efectiv lucrarea. Nici nu vreau să-mi imaginez ce perspective se deschid. Cele două investiţii uriaşe ca pondere financiară, ca desfăşurare de forţe şi logistică din zona Voineasa – Vidra, mă refer la domeniul schiabil Parâng şi Drumul Transalpina pun pe harta Europei, Vâlcea şi nu doar a României”, a mai spus Câlea.
Potrivit acestuia, dacă timpul permite, lucrarea va demara în acest an, iar dacă nu, cel târziu în primăvara anului viitor. Zona turistică vizată ocupă arealul cuprins între staţiunea Vidra şi Obârşia Lotrului, pârtiile de schi fiind situate pe versantul nordic Puru – Mioarele, al munţilor Lotrului care mărgineşte lacul Vidra. Lucrarea constă în execuţia a cinci pârtii de schi situate la o altitudine de peste 1.800 de m, telescaune, tunuri de zăpadă, telegondole plus amenajarea în scopuri de agrement a lacului Vidra – croaziere, canotaj, ştranduri şi patinoare. Viitorul domeniu schiabil este traversat de Drumul Naţional 67 C cunoscut cu denumirea de Transalpina, cea mai înaltă şosea din România. AGERPRES