cilea_ion_250.jpgConsiliul Judeţean Vâlcea a inaugurat vineri sala de festivităţi administrativ-culturale, o investiţie de un milion de euro, a declarat preşedintele instituţiei, Ion Cîlea.

„La capătul a patru ani de muncă, s-a finalizat în sfârşit una din investiţiile la care cu adevărat am ţinut. Este vorba de sala de festivităţi a Consiliului Judeţean, o sală modernă, iar, după opinia specialiştilor, este una din cele mai frumoase din ţară. Sala este dotată cu echipamente de ultimă generaţie, are 360 de locuri, mai puţin cu 100 decât era iniţial, dar a sporit gradul de confort. Echipamentele electronice, microfoanele fac din această sală una multifuncţională. Ea poate fi folosită cu precădere pentru evenimentele administrativ-culturale. De altfel, primul mare eveniment pe care îl va găzdui sala este concertul aniversar al formaţiei de rock ‘Antract’ cu ocazia sărbătoririi a 30 de ani de activitate”, a spus Ion Cîlea.

El a menţionat că în acest an va fi achiziţionată şi aparatură pentru cinema 3D, astfel încât sala să fie folosită şi în cazul unor premiere naţionale cinematografice. Investiţia s-a ridicat la aproximativ un milion de euro, dar a durat mult pentru că, a spus preşedintele CJ, în fiecare an au trebuit prioritizate alte lucrări în judeţ.

Sala de festivităţi a CJ a fost construită în anii ’70, odată cu noul centrul administrativ al judeţului Vâlcea.

Din 1990 şi până în anul 2000, aceasta a găzduit şedinţele ordinare ale CJ Vâlcea, după care, din cauza gradului de degradare, a stat mai mult închisă. Decizia de reabilitare a acestei săli, a fost luată în 2010, deşi multă lume a contestat-o, cerându-se la acel moment externalizarea sau concesionarea clădirii.AGERPRES