Consiliul Judeţean Tulcea va plăti corecţii de 100% pentru nerealizarea a două proiecte finanţate din fonduri europene, a declarat preşedintele instituţiei, Horia Teodorescu, la finele unei şedinţe extraordinare în timpul căreia s-a supus la vot actualizarea devizelor celor două investiţii.

Cele două investiţii vizează modernizarea sectoarelor de drumuri judeţene Baia-Ceamurlia de Sus şi Stejaru-Cerna, iar proiectele de hotărâre nu au fost adoptate, ca urmare a abţinerii la vot a reprezentanţilor PNL care au susţinut că în cazul unei investiţii la licitaţie nu s-a asigurat accesul egal şi nediscriminatoriu al agenţilor economici, iar în cazul celeilalte există o suprapunere de proiecte pe o lungime de circa 2 kilometri de drum judeţean.

„Dacă aceste două investiţii nu se finalizează în termen, iar în cazul unui proiect termenul de recepţie este peste o lună, înseamnă neîndeplinirea indicatorilor. Automat, asta atrage după sine imposibilitatea de a face recepţia şi o corecţie de 100%. Adică, pune lacătul pe CJ, pentru că investiţia pe ambele proiecte sare de 20 de milioane de euro. Cred că e o altă joacă, joaca nervilor. (…) Eu pot fi doar mâhnit că (reprezentanţii PNL, n.red.) nu-şi iau toate datele pentru a fi bine puşi la punct cu toate informaţiile care ar fi neclare şi vin aici şi votează împotrivă doar pe criterii de apartenenţă politică”, a declarat la finele şedinţei CJ preşedintele Horia Teodorescu.

În timpul reuniunii, consilierii judeţeni PNL au atras atenţia asupra faptului că în cazul investiţiei Baia-Ceamurlia de Sus, o notă a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei emisă în luna mai a acestui an a sesizat mai multe nereguli, iar până în prezent nota nu a fost contestată în instanţă de reprezentanţii CJ.

Potrivit proiectelor de hotărâre făcute publice pe site-ul CJ, modernizarea drumului judeţean Stejaru-Cerna, cu o lungime de circa 54 de kilometri, trebuie să se încheie la finele acestei luni, iar bugetul investiţiei trebuie să crească cu 5.082.050,19 lei, ajungând astfel la suma totală de 104.746.702 lei, circa 23,6 milioane de euro.

De asemenea, pentru modernizarea drumului judeţean Baia-Ceamurlia de Sus, cu o lungime de circa 9 kilometri, bugetul trebuie suplimentat cu 1.768.873,11 lei, astfel încât valoarea totală a investiţiei a ajuns la 20.542.720 lei, circa 4,5 milioane de euro. Ambele sume suplimentare ar urma să fie suportate de la bugetul CJ. AGERPRES