Consiliul Judeţean Tulcea a anunţat că va începe săptămâna viitoare procesul de bugetare participativă şi aşteaptă din partea contribuabililor propuneri de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii din judeţ.

Potrivit unui comunicat de presă făcut public pe site-ul propriu, sesiunea de depunere a proiectelor va începe pe data de 7 februarie, se va încheia pe data de 6 martie, iar evaluarea proiectelor va avea loc în perioada 7-27 martie.

„Pentru această ediţie, a fost alocată suma de 200.000 lei. Fiecare propunere trebuie să se încadreze într-un buget de 50.000 lei şi va urmări unul din următoarele domenii – Infrastructură, dezvoltare urbană şi mediu, – Turism, cultură şi sport. Pentru a fi declarate eligibile, proiectele trebuie să fie propuse de cetăţeni care au domiciliul / reşedinţa pe raza judeţului Tulcea, să reprezinte teme din domeniile amintite mai sus, să propună activităţi acoperite de aria de competenţă a CJ Tulcea şi să se desfăşoare în anul calendaristic 2023″, se arată în comunicatul CJ.

Tulcenii vor putea vota pe site-ul CJ proiectele care să primească finanţare în perioada 28 martie-7 aprilie, iar evaluarea finală şi ierarhizarea proiectelor vor avea loc în perioada 10-12 aprilie. Anul trecut, niciunul din proiectele depuse în cadrul mecanismului de bugetare participativă nu a primit finanţare, toate iniţiativele fiind declarate neeligibile. AGERPRES