cj_timis.jpgConsiliul Judeţean Timiş nu are niciun proiect european spre cofinanţare în 2016, toate cele trei proiecte care trebuiau realizate cu sprijin financiar european pe ciclul bugetar 2007-2013 fiind prost concepute, a afirmat preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.

„Proiectele cu finanţare UE în acest an nu vor necesita cofinanţare de la CJ, pentru că nu sunt. Vom putea discuta despre realizarea unor proiecte după ce vin Ghidurile, după ce se semnează contractele de finanţare şi după ce se porneşte efectiv proiectul. Abia după aceea putem discuta despre cofinanţări. Să discutăm acum despre decontări şi cofinanţări UE este exclus. Din moment ce nu avem proiecte europene, nu are rost să ţinem bani pentru cofinanţări”, a declarat Titu Bojin.

El a subliniat că au fost proiecte europene pe care actuala administraţie le-a preluat de la precedenta, dar care nu s-au putut realiza din cauza condiţiilor tehnice, pentru că proiectele au fost prost realizate. „Nu puteam construi parcarea subterană, din moment ce subsolul este plin de tuneluri, au fost greşeli şi în proiectul pentru parcul tehnologic, dar şi la reabilitarea Muzeului de Istorie al Banatului. Aceste care s-au făcut cu firme pe care nu le mai găsim sau nu mai ştim cu cine să vorbim. Nu vreau să-mi asum responsabilitatea, nici eu, nici consilierii, pentru proiecte despre care s-a spus că sunt prost făcute şi care vor fi respinse. Acum nu se poate intra pe aceste proiecte, pentru că răspunzi pentru ele”, a explicat Bojin. AGERPRES