Consiliul Judeţean Timiş a marcat, vineri, cei 30 de ani de la înfiinţare printr-o şedinţă festivă la care au participat foşti preşedinţi şi vicepreşedinţi care au condus instituţia, alături de foştii secretari generali şi angajaţi şi au fost înmânate plachete omagiale.
Preşedintele în exerciţiu, Alin Nica, a punctat că în urmă cu 30 de ani o nouă structură avea să completeze arhitectura administraţiei publice locale.
„Noua structură avea să completeze arhitectura administraţiei publice locale, aducând în formula tinerei democraţii de atunci în România, atât de necesara componentă a judeţului, a acestui nivel intermediar de administraţie. Pe 29 martie 1992 au fost primele alegeri locale libere de după Revoluţie, care au dat o nouă reprezentativitate la nivel judeţean, care a încorporat multitudinea de forţe politice într-un corp administrativ care avea să performeze şi să ducă judeţul la nivelul de astăzi”, a remarcat Alin Nica.
La festivitatea de vineri au fost prezenţi foştii preşedinţi ai administraţiei judeţene Viorel Coifan, Constantin Ostaficiuc, vicepremierul Sorin Grindeanu şi Călin Dobra, care au evocat momente importante care le-au marcat mandatele. Au absentat de la întâlnire foştii lideri ai Consiliului Judeţean Timiş Ilie Sârbu, Dan Şipoş şi Titu Bojin.
Jubileului administraţiei judeţene îi este dedicat şi un adevărat maraton cultural, Festivalul concurs „Lada cu zestre”, cu 10 ore de spectacole şi cu o participare record, din 30 de localităţi timişene, organizat de Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş.
Potrivit organizatorilor, givanul bunicilor şi al străbunicilor curat şi autentic, cântece şi jocuri din Banatul de altădată, precum şi gustul inconfundabil al mâncării gătite de bănăţence ca odinioară, expoziţii de artă populară bănăţeană şi multe alte elemente ale unui puzzle cultural local fascinant pot fi regăsite în cele două zile de festival în care este celebrată frumuseţea artei şi a culturii tradiţionale bănăţene. AGERPRES