Consiliul Judeţean Teleorman nu va majora în anul 2014 taxele locale pentru emiterea certificatelor de urbanism, autorizaţiilor de construcţie şi a altor avize date de această instituţie a administraţiei publice.

Vicepreşedintele CJ Teleorman, Ilie Bălan, a declarat că „taxele locale propuse, care intră în vigoare la 1 ianuarie 2014, sunt la acelaşi nivel cu cele din acest an şi se încadrează în prevederile Codului Fiscal”.

Potrivit sursei citate, există totuşi o singură excepţie, taxele pentru vizitarea şi utilizarea temporară a spaţiilor din Muzeul Judeţean, instituţie culturală subordonată CJ, urmând a fi majorate cu până la 20%, însă veteranii de război, elevii şi studenţii beneficiază de scutiri sau reduceri.

Pentru emiterea certificatelor de urbanism în oraşe şi municipii taxa este de 5,1 lei până la 12,8 lei, în funcţie de suprafaţă, între 150 şi 1.000 de metri pătraţi, dar în localităţile rurale s-a stabilit reducerea cu 50%.

Autorizaţiile pentru foraje sau construcţii sunt de 7,7 lei/mp şi de 11,5 lei pentru fiecare racord la reţele publice de apă, canalizare, gaze, energie electrică sau termică, telefonie şi televiziune prin cablu.

La emiterea avizului Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism a judeţului Teleorman, solicitanţii plătesc o taxă în valoare de 450 de lei. AGERPRES