Consiliul Județean Teleorman a repartizat bani primăriilor pentru investiţii în infrastructură

Consiliul Judeţean Teleorman, întrunit luni într-o şedinţă extraordinară, a avizat repartizarea pe unităţile administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA pentru finanţarea cheltuielilor legate de reabilitarea unor drumuri judeţene şi comunale în acest an.

Preşedintele CJ, Adrian Gâdea, a declarat că dintr-un total de circa 6,2 milioane de lei, 5,2 milioane de lei sunt pentru continuarea unor lucrări de modernizare pe mai multe drumuri judeţene. De asemenea, cu aproximativ un milion de lei se vor finanţa lucrări de întreţinere pe drumuri comunale din zonele Măldăeni, Stejaru, Crângu, Beuca şi Plopii Slăviteşti.

Teleormanul dispune de o reţea de 820 de kilometri de drumuri judeţene şi de 325 kilometri de drumuri comunale, primarii fiind consultaţi cu privire la starea de viabilitate a mai multor artere de circulaţie.

În aceeaşi şedinţă a CJ au fost repartizate pe administraţii publice locale suma de peste 9,6 milioane de lei defalcaţi din TVA şi din impozitul pe venit pentru achitarea arieratelor şi susţinerea co-finanţării unor proiecte europene aflate în derulare.

Pe parcursul dezbaterilor, consilierul democrat-liberal Constantin Amarie a afirmat că repartizarea acestor bani s-a făcut pe “criterii politice”, însă preşedintele CJ, Adrian Gâdea, a explicat că “au fost respectate prevederile legale, dar şi analizele tehnico-economice şi propunerile primarilor bazate pe obiective de investiţii începute şi neterminate”.

CJ a aprobat şi utilizarea excedentului bugetului propriu al judeţului Teleorman la sfârşitul anului trecut, de circa 948.000 de lei, pentru plăţi impuse de materializarea proiectului de reabilitare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria, derulat în prezent cu fonduri asigurate în cea mai mare parte de la Uniunea Europeană. AGERPRES