Consiliul Judeţean Suceava reînfiinţează funcţia de administrator public

flutur_gheorghe_2008.jpgConsiliul Judeţean Suceava a hotărât în şedinţa de joi reînfiinţarea funcţiei de administrator public, decizie motivată de preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, prin volumul mare de muncă, în special în absorbţia fondurilor europene.

Postul a fost înfiinţat iniţial în 2008, odată cu instalarea lui Gheorghe Flutur în funcţia de preşedinte al CJ Suceava şi a fost scos din organigramă în toamna anului 2009, după ce titularul său, Petru Luhan, a devenit europarlamentar.

”O noutate în organigramă este înfiinţarea postului de administrator public, pentru că avem un volum mare de lucrări pe fonduri europene, iar responsabilitatea este imensă, în special în urmărirea derulării proiectelor pe fonduri europene. Exigenţa care se cere pentru aceste proiecte şi dorinţa noastră de a nu avea niciun fel de defecţiune de parcurs m-a făcut să solicit reintroducerea postului de administrator public care să primească aceste responsabilităţi directe. 53% din bugetul pe 2011 al Consiliului Judeţean înseamnă fonduri europene şi responsabilitatea este pe măsură, volumul de lucru, deplasările în teritoriu, verificările în teritoriu”, a spus Flutur.

Postul de administrator public urmează să fie ocupat printr-un concurs ce va avea loc, cel mai probabil, la jumătatea lunii viitoare. O altă modificare în organigrama CJ Suceava constă în faptul că, începând cu 1 martie, va fi înfiinţat un compartiment de control intern, ce va avea sarcina de a monitoriza activităţile aparatului propriu al Consiliului Judeţean şi ale unităţilor subordonate, de a desfăşura verificări şi de a propune măsuri de ordin legislativ şi organizatoric. Înfiinţarea noii structuri a fost aprobată tot în şedinţa de joi a CJ.


”Am creat un compartiment în care va lucra un inspector care să se ocupe de controale. Preşedintele trebuie să aibă pe cineva care să facă acţiuni blitz, să controleze ce se întâmplă în unităţile subordonate şi chiar în Consiliul Judeţean”, a spus Flutur, precizând că noua organigramă a Consiliului Judeţean va avea acelaşi număr de personal ca şi cea veche, respectiv 167. AGERPRES