nechifor_catalin2.jpgConsiliul Judeţean Suceava va angaja un credit de 20 de milioane lei pentru cofinanţarea a două proiecte mari ce se află în prezent în derulare cu finanţare nerambursabilă, a declarat, joi, preşedintele CJ Suceava, Ioan Cătălin Nechifor. O hotărâre în acest sens va fi supusă votului în şedinţa de vineri a deliberativului judeţean.

Potrivit lui Nechifor, 15 milioane lei din această sumă va fi folosită pentru cofinanţarea proiectului „Sistemul de management integrat al deşeurilor în judeţul Suceava”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, iar restul de 5 milioane lei pentru cofinanţarea proiectului ”O clădire de patrimoniu – muzeu pentru mileniul III”, prin care se consolidează şi se reabilitează clădirea Muzeului de Istorie din Suceava.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se arată că împrumutul este necesar în condiţiile în care veniturile proprii ale CJ Suceava sunt limitate, iar potrivit contractelor de finanţare toate proiectele trebuie finalizate până la sfârşitul acestui an. Nechifor a precizat că suma totală pentru cofinanţarea celor două proiecte este de 23,79 milioane de lei. AGERPRES