Consiliul Județean Suceava a împrumtat 27 milioane de lei

suceava_cj_sediu.jpgPreşedintele Consiliul Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, a semnat, marţi, un contract de împrumut în valoare de 27 milioane lei cu UniCredit Ţiriac Bank, reprezentată de Cosmin Cătălin Gheorghe, manager pentru relaţii cu clienţii al băncii. UniCredit Ţiriac Bank a câştigat licitaţia organizată în acest sens în defavoarea CEC Bank, BCR şi Volksbank.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că, din acest credit, 14 milioane lei vor fi folosite pentru investiţii, iar 13 milioane lei pentru refinanţarea unui credit angajat în 2006 – 2007 de la BCR. Perioada de rambursare a banilor este de zece, respectiv, opt ani. Potrivit lui Nechifor, prin angajarea împrumutului pentru refinanţare, cu o dobândă mai avantajoasă decât cea plătită la BCR, administraţia judeţeană va realiza o economie de 1,6 milioane de lei.

Preşedintele CJ Suceava a spus că din creditul pentru investiţii vor fi reabilitate o serie de drumuri judeţene, printre care Vatra Moldoviţei – Argel, Râşca – Slătioara, Rădăuţi – Frătăuţii Vechi şi Probota – limita cu judeţul Iaşi. Totodată, urmează să fie achiziţionate o autospecială pentru stins incendii, o autoscară pentru pasageri şi un sistem de utilaje cargo pentru Aeroportul ”Ştefan cel Mare” Suceava şi să fie executate lucrările de modernizare a exteriorului aerogării. AGERPRES