drum european.jpgConsiliul Judeţean Sibiu a anunţat că a modernizat în ultimii trei ani 35 din cele 50 de drumuri comunale, însumând peste 230 de kilometri, majoritatea impracticabile.

„În perioada 2012 – 2015, Consiliul Judeţean Sibiu a preluat un număr de 50 de drumuri comunale, însumând peste 230 km, majoritatea impracticabile, pentru a fi reparate de către SC Drumuri şi Poduri SA, societatea Consiliului Judeţean Sibiu. Dintre acestea, 35 de drumuri au fost deja finalizate sau sunt în curs de finalizare în luna octombrie, restul urmând să beneficieze de tratament dublu bituminos în anul 2016”, se arată în comunicatul CJ Sibiu.

La ultima şedinţă a CJ, consilierii judeţeni au aprobat transmiterea a 19 drumuri comunale, în lungime de 85 km, către primăriile pe raza cărora se află. Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, a decis că săptămâna viitoare va merge pe teren în comunele Slimnic, Moşna, Brateiu, Blăjel, Dârlos, Alma, Hoghilag, Bârghiş, Alţîna, Arpaşu de Jos, Cârţa, Racoviţa, Boiţa, Micăsasa şi în oraşele Tălmaciu, Sălişte şi Dumbrăveni, pentru a preda efectiv, printr-un proces verbal, cele 19 drumuri comunale.

„Programul de modernizare şi reabilitare a drumurilor comunale, început din anul 2013, este unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură ale Consiliului Judeţean Sibiu. Considerăm că prin modernizarea şi reabilitarea acestor drumuri comunale cetăţenii din satele şi comunele din judeţ vor beneficia de acces şi drumuri mult mai bune, ceea ce va contribui şi la dezvoltarea viitoare a localităţilor”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.
Celelalte 16 drumuri comunale care sunt în curs de finalizare vor fi predate în administrarea primăriilor prin hotărâre de Consiliu Judeţean, în cadrul şedinţei ordinare de la sfârşitul acestei luni. AGERPRES