Consiliul Județean Sibiu a încheiat furnizarea recipientelor pentru deşeuri

Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat recepţia recipientelor pentru colectarea separată a deşeurilor reciclabile şi biodegradabile, precum şi a unităţilor de compostare individuală în toate localităţile din judeţul Sibiu, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară “ECO SIBIU”. Recepţia finală a avut loc în perioada 27-29 octombrie 2014.

În total au fost livraţi şi recepţionaţi 96.370 de recipienţi pentru colectarea separată şi unităţi de compostare individuală. După recepţia finală, echipamentele constând în containere, pubele şi unităţi de compostare individuală vor fi transmise în administrarea fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, membre ADI “ECO SIBIU”, în vederea folosirii în cadrul proiectului “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Sibiu”.

Pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean de joi a fost inclus un proiect de hotărâre prin care se dau în administrare localităţilor toate recipientele achiziţionate. “Este un pas important în definitivarea celui mai mare proiect cu finanţare europeană derulat în judeţul Sibiu până acum, prin care localităţile vor administra recipientele achiziţionate. Ne dorim ca în scurt timp colectarea deşeurilor în judeţul Sibiu să se facă la standarde europene, să intrăm intr-o mult aşteptată normalitate în acest domeniu, pentru un mediu mai curat şi condiţii de viaţă mult mai bune”, a declarat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Valoarea contractului este de aproape 17 milioane de lei +TVA, iar livrarea a fost finalizată în 5 luni. Echipamentele sunt inscripţionate cu autocolante informative – cu imagini şi text – care explică codul culorilor pentru colectarea separată a deşeurilor, făcând astfel mai uşoară utilizarea lor: albastru pentru hârtie şi carton, galben pentru plastic şi metal, verde pentru sticlă, maro pentru deşeuri biodegradabile şi gri pentru deşeuri amestecate (reziduale).

Proiectul “Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Sibiu” este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Prin punerea în aplicare a acestui proiect se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii şi a stării de sănătate a cetăţenilor judeţului Sibiu. AGERPRES