Consiliul Judeţean Satu Mare pregăteşte o aplicaţie mobilă pentru traseele turistice

Consiliul Judeţean Satu Mare pregăteşte o aplicaţie mobilă pentru traseele turistice din judeţ şi hărţi digitale pentru turişti, a declarat preşedintele Pataki Csaba.

“Lucrăm la nişte hărţi digitale cu toate traseele turistice pe care le-am făcut anul acesta şi o să mai predăm încă vreo cinci sau şase, omologate, introduse în sistem, şi o să fie în aplicaţii, deoarece în secolul XXI nu e nevoie de o broşură care are pe prima pagină poza conducătorului, ci e nevoie de nişte metode făcute cu cap. Nu o să scoatem tipărituri şi nu o să avem foarte multe de cărat după noi”, a precizat Pataki.

El a menţionat că şi Centrul de Informare Turistică se reorganizează, deoarece era nefuncţional. “Centrul se reorganizează, deoarece era practic nefuncţional de la naştere în condiţiile în care a avut un orar de funcţionare public, nişte angajaţi care în afară de o limbă nu prea vorbeau limba turiştilor, materialele promoţionale erau din proiecte europene destul de învechite”, a spus Pataki.

Partea de trasee culturale va fi preluată de către Muzeul Judeţean, care are în judeţ 26 de locaţii. “Când terminăm procesul de achiziţionare a noului sediu al Bibliotecii, acolo vom face un alt tip de centru de promovare turistică, deoarece doi colegi din unele instituţii au făcut şcoala de ghid turistic, să venim cu pachete turistice sătmărene, ceea ce nu face nicio agenţie de turism”, a mai spus Pataki. AGERPRES