Consiliul Judeţean Satu Mare intenţionează să monteze camere video care să transmită live lucrările la drumuri

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a precizat că instituţia intenţionează să monteze camere de filmat care să transmită live lucrările efectuate la drumurile judeţene, întrucât sunt o serie de reclamaţii.

Pataki Csaba a explicat că instituţia are doar patru ingineri care trebuie să urmărească 15 şantiere şi să întocmească şi alte documente. “Avem patru ingineri de drumuri, avem 850 de km şi 15 şantiere şi cineva trebuie să facă şi licitaţiile, cineva trebuie să facă şi recepţiile, cineva trebuie să verifice avizele. Ca să ţinem noi pe şantier un om ar trebui să avem 40 de ingineri, fără exagerare. Oamenii ăştia fac tot ce este posibil. E cam greu, e foarte greu. Vă asigur că nu preluăm drumuri făcute neconforme, adică nu se admite o recepţie dacă nu este respectat ceea ce am cerut. Nu trebuie să stăm acolo în permanenţă, sunt nişte metode de verificare şi, dacă nu s-a efectuat aşa cum trebuie, lucrarea respectivă nu se recepţionează şi se reface”, a afirmat Pataki.

El consideră că soluţia este montarea unor camere de filmat care ar putea fi folosite şi ca probe în instanţă. “Noi ne-am gândit deja ca să implementăm un sistem de monitorizare, pe partea de întreţinere de drumuri, nişte camere live, să punem pe site să vadă toată lumea cum se lucrează pe anumite tronsoane. Sunt astfel de sisteme de monitorizare, în lumea civilizată se pun nişte camere care văd tot şi rămâne şi în documentaţie, se pot folosi şi în procese”, a spus Pataki. AGERPRES