Consiliul Judeţean Satu Mare are contractate proiecte europene în valoare totală de aproape 300 de milioane de euro, a declarat preşedintele instituţiei, Pataki Csaba.

Pataki a precizat la conferinţa de prezentare a bilanţului instituţiei pe anul trecut că valoarea totală a proiectelor cu sursă de finanţare externă este de 294.263.116 euro la care se mai adaugă o sumă de 3.204.131 euro în fază de precontractare.  El a precizat că a semnat cel mai mare proiect de dezvoltare din istoria recentă a judeţului, şi anume „Planul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare – regiunea Nord-Vest, în perioada 2014-2020” a cărui valoare este de 1.202.948.260 lei.

„Proiectul prevede realizarea reţelei de apă (435 km) şi canalizare (580 km) în 34 de unităţi administrative ale judeţului. Datorită acestor investiţii, până în anul 2023, toată populaţia judeţului Satu Mare va avea acces la reţeaua de apă potabilă”, a precizat Pataki.

Printre cele mai importante proiecte cu finanţare europeană se numără construirea unei noi clădiri pentru Spitalul Judeţean, reabilitarea Unităţii de Primiri Urgenţe, reabilitarea şi extinderea ambulatoriul de specialitate Tăşnad, reabilitarea clădirii Dispensar de Pneumoftiziologie (TBC), construirea unui Centru Stroke, dar şi modernizarea unor drumuri. AGERPRES