Consiliul Judeţean Satu Mare a votat, în şedinţa de pe 20 ianuarie, distribuirea unei sume de 38 de milioane de lei către primăriile din judeţ, în condiţiile în care reprezentanţii acestora au solicitat fonduri de 600 de milioane de lei.

Preşedintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba, a declarat că oraşele au primit sume mai mari pentru că trebuie să îşi finalizeze proiectele prin Programul Operaţional Regional.

„Am avut o întâlnire cu primarii, ei au depus solicitări în cuantum de peste 600 de milioane de lei, dar fondul disponibil era de 38.176.000 de lei. Noi le-am fi dat toate cele 600 de milioane, dar trebuia luată o decizie echilibrată. Eu zic că sunt câteva poziţii care sunt de interes judeţean, cum este plata asfaltului din comuna Pomi, cofinanţările care apasă pe Săuca la proiectul cu canalizare şi apă. Oraşele şi municipiul trebuie să încheie toate proiectele aflate pe Programul Operaţional Regional în 2023. Dacă nu sunt ajutate, riscă să nu îşi încheie proiectele şi atunci intră în colaps financiar. Din cauza asta municipiile şi oraşele au primit o sumă mai mare. Diferenţa dintre comune nu depăşeşte 10% de la suma minimă până la suma maximă”, a declarat Pataki Csaba.

Sumele distribuită provine din cota de 6% din impozitul pe venit, fond aflat la dispoziţia Consiliului Judeţean. AGERPRES