Consiliul Judeţean Satu Mare a aprobat, în şedinţa de pe 31 iulie, cumpărarea unei clădiri în care a funcţionat un mall, pentru a muta Biblioteca Judeţeană, după ce sediul instituţiei a fost retrocedat.

Potrivit hotărârii adoptate, decizia de cumpărare a acestui imobil a fost luată după ce, timp de mai multe luni, o comisie de selecţie şi negociere a analizat mai multe oferte depuse de proprietarii unor clădiri de pe raza municipiului Satu Mare. Clădirea este în zona centrală a municipiului, are o structură de rezistenţă adecvată noii utilităţi şi se întinde pe un teren de 1.976 mp.

„Mă bucur că am reuşit în sfârşit să găsim cea mai bună variantă, cea de cumpărare a unei clădiri pentru sediul bibliotecii, şi să degrevăm astfel bugetul judeţului de plata unor sume importante care erau până acum pompate în asigurarea chiriei pentru această instituţie, bani pe care îi vom putea folosi de acum în construcţia altor proiecte. Pe lângă destinaţia principală, infrastructura noii clădiri ne permite să dezvoltăm în spaţiile sale un adevărat centru de cultură. Vom crea parteneriate cu alte instituţii şi vom organiza aici concerte camerale, expoziţii de artă plastică, lansări de carte şi alte evenimente culturale pentru toţi cetăţenii judeţului”, a declarat preşedintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba.

Preţul de achiziţie negociat este de 11.900.000 lei, sumă la care se adaugă costurile pentru transcriere. AGERPRES