Consiliul Judeţean Sălaj suplimentează cu un milion de lei bugetul pentru heliportul elicopterului SMURD

elicopter-smurd2.jpgBugetul alocat proiectului prin care se realizează, la Jibou, un heliport, un hangar şi alte investiţii pentru elicopterul SMURD care va fi găzduit aici, a fost suplimentat cu aproape un milion de lei printr-i hotărâre adoptată vineri, în unanimitate, de consilierii judeţeni din Sălaj.

Suplimentarea bugetului este necesară după ce, ca urmare a unei vizite pe teren a unei echipe de specialişti ai Inspectoratului General de Aviaţie, s-a constatat că proiectul iniţial nu respectă toate condiţiile pentru autorizarea heliportului.

Potrivit precizărilor făcute în cadrul şedinţei de vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj, Tiberiu Csoka, consultarea specialiştilor de Inspectoratul General de Aviaţie s-a făcut pentru a evita eventualele probleme în autorizarea heliportului, la finalizarea proiectului.
Totalitatea costurilor estimative suplimentare pentru finalizarea şi autorizarea obiectivului de investiţii privind realizarea hangarului, heliportului şi spaţiilor aferente este de 926.481 lei, TVA inclus, timpul alocat pentru realizarea lor fiind de două luni. Contractul iniţial are o valoare totală de 1.071.841 lei, la care se adaugă TVA în sumă de 257.241,84 lei, atât acesta cât şi suplimentarea menţionată fiind finanţate din bugetul CJ Sălaj.

Realizarea heliportului a demarat în octombrie 2015 şi ar fi trebui să se finalizeze în luna mai, termen ce va fi prelungit cu cele două luni necesare realizării lucrărilor suplimentare. Stabilirea la Jibou a locaţiei pentru heliportul şi hangarul care va adăposti elicopterul SMURD a avut loc la sfârşitul lunii februarie 2014, după o vizită în Sălaj a secretarului de stat Raed Arafat. Elicopterul de terapie intensivă, a cărui valoare se ridică la peste cinci milioane de euro, va deservi judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi o parte din Bistriţa-Năsăud. AGERPRES