Consiliul Judeţean Olt a fost premiat drept cea mai activă organizaţie în cadrul parteneriatului RO-BG (programele finanţate prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013), distincţia fiind acordată, la Craiova, la a doua ediţie a Premiilor RINNO-România. CJ Olt a fost desemnat cea mai activă organizaţie în cadrul parteneriatului RO-BG în domeniul cercetării, dezvoltării, inovării, la secţiunea autorităţi publice locale.

Ceremonia a fost organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, prin Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare (ANCSI), în cadrul proiectului RINNO – Un model de întărire a beneficiilor cooperării regionale transfrontaliere dintre România şi Bulgaria, finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013.

CJ Olt a fost reprezentat la evenimentul organizat la Craiova de şefa Serviciului Dezvoltare Regională, Daniela Lungu. Au fost prezenţi la decernarea premiilor şi rectorul Universităţii Craiova, Claudiu Dănişor, reprezentanţi ai conducerii ANSCI, reprezentanţi ai organizaţiilor şi autorităţilor din regiunea transfrontalieră România-Bulgaria.

„Acest premiu reprezintă o recunoaştere a activităţii Consiliului Judeţean Olt pentru dezvoltarea regiunii transfrontaliere România-Bulgaria şi obligă, în continuare, Consiliul Judeţean Olt să iniţieze şi să promoveze noi proiecte pentru dezvoltarea acestei regiuni”, a spus Daniela Lungu, potrivit comunicatului CJ Olt. AGERPRES