Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a fost finalizat proiectul de reabilitare şi modernizare a DJ 677, acesta fiind al patrulea proiect privind infrastructura rutieră a judeţului derulat de CJ Olt cu fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (POR).

DJ 677 trece prin localităţile Piatra-Olt, Slătioara, Pleşoiu şi Cârlogani, până la limita cu judeţul Vâlcea, iar investiţia în modernizarea şi reabilitarea lui s-a ridicat la aproximativ 26 milioane lei, dintre care peste 19 milioane lei a fost contribuţie nerambursabilă FEDR.

Oprescu a menţionat că CJ Olt a implementat patru proiecte de modernizare şi reabilitare a unor drumuri judeţene cu finanţare prin POR şi DJ677, care a fost reabilitat pe o lungime de 30,7 kilometri şi modernizat pe 1,6 kilometri, a fost ultimul dintre acestea. „Acum toate proiectele de infrastructură rutieră derulate de CJ Olt cu finanţare prin POR, adică reabilitarea şi modernizarea a patru drumuri judeţene, s-au finalizat. Mai avem în derulare două proiecte pentru drumuri judeţene, dar acolo fondurile sunt obţinute prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria”, a spus vicepreşedintele CJ Olt.
Acesta a apreciat că CJ Olt a accesat fondurile europene şi a menţionat că pentru perioada 2014-2020 instituţia pregăteşte deja portofoliu de proiecte astfel încât să obţină finanţare pentru toate domeniile în care judeţul are nevoie de investiţii. „În strategia de dezvoltare pentru perioada 2014-2020 ne pregătim să accesăm practic tot ce se poate accesa de către un consiliu judeţean. Tot. Infrastructură rutieră, infrastructură de sănătate, socială, pentru dezvoltarea mediului de afaceri, pe toate domeniile”, a mai declarat Oprescu.

Şefa serviciului de proiecte cu finanţare europeană din cadrul CJ Olt a adăugat că instituţia are în vedere obţinerea unor fonduri europene pentru nouă drumuri judeţene, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, pentru modernizarea unor centre sociale, pentru crearea unei reţele de depozite de legume. „Noi am conturat un portofoliu de proiecte prioritate pentru perioada 2014 – 2020, ce cuprinde nouă drumuri judeţene importante şi ca lungime şi ca trafic, pe infrastructura de sănătate – Spitalul Judeţean de Urgenţă în ansamblu, pe infrastructură socială – câteva centre sociale, pentru mediul de afaceri avem un proiect care vizează crearea unei pieţe de gross la nivelul judeţului Olt, cu mai multe puncte de colectare în zonele cu potenţial legumicol. Acesta ar putea fi şi un proiect strategic la nivel regional dacă vom cuprinde şi localităţi din Dolj. Ne-am pregătit astfel încât atunci când se vor lansa noile ghiduri pentru perioada menţionată să putem depune documentaţia, să nu pierdem startul”, a subliniat Daniela Lungu. AGERPRES