Consilierii judeţeni au aprobat, joi, alocarea sumei de 1,3 milioane lei unor primării care au raportat arierate, în vederea achitării respectivelor plăţi restante, precum şi alocarea, din fondul de rezervă al Consiliului Judeţean Olt, a sumei de 2,3 milioane lei pentru primăriile care nu mai aveau bani pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare până la sfârşitul anului.

Aceste alocări de fonduri au fost făcute după ce în luna noiembrie, în cadrul unor consultări ale CJ Olt cu organizaţiile judeţene ale Asociaţiei Comunelor din România şi Asociaţiei Oraşelor din România, primarii localităţilor din judeţ au solicitat fonduri pentru a putea plăti facturile restante, dar şi pentru ca administraţiile locale să poată funcţiona până la sfârşitul anului.

Au primit fonduri pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare 80 de primării din judeţul Olt, cea mai mare sumă fiind repartizată comunei Crâmpoia, care a primit 100.000 lei, iar cea mai mică sumă, respectiv 19.000 lei, a fost alocată comunei Iancu Jianu. Pentru plata arieratelor au primit fonduri de la Consiliul Judeţean Olt un număr de 26 de localităţi din judeţ, municipiul Caracal beneficiind de suma cea mai mare – 306.000 lei. AGERPRES