bani3.jpgConsiliul Judeţean Olt a accesat până în prezent fonduri europene nerambursabile de aproximativ 2,5 milioane de euro pentru modernizarea şi reabilitarea infrastructurii serviciilor sociale, respectiv a unor centre destinate asistenţei şi îngrijirii persoanelor vârstnice şi a persoanelor cu dizabilităţi, a anunţat vicepreşedintele CJ, Marius Oprescu.

El a declarat miercuri la conferinţa de încheiere a unui proiect prin care a fost reabilitat Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Şopârliţa că îmbunătăţirea condiţiilor din centrele pentru vârstnici şi persoane cu dizabilităţi rămâne o prioritate a CJ Olt, care deja lucrează la elaborarea unor studii de fezabilitate astfel încât în următorul exerciţiu financiar al Uniunii Europene să fie accesate fonduri nerambursabile şi pentru centrele din Corabia, Fălcoiu şi Balş.

„Până acum au fost accesate fonduri nerambursabile în sumă totală de 2,5 milioane de euro pentru modernizări şi reabilitări la centrele de îngrijire şi asistenţă pentru vârstnici din Slatina şi Şopârliţa, pentru Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Cezieni şi pentru Centrul de Terapie Ocupaţională Drăgăneşti-Olt. În perspectivă vom încerca să reabilităm centrele deja existente. Elaborăm documentaţia pentru a atrage fonduri europene în vederea reabilitării Căminului pentru persoane vârstnice din Fălcoiu, pentru un centru rezidenţial pentru persoane adulte în oraşul Balş şi reabilitarea şi recompartimentarea complexului de servicii sociale din Corabia”, a spus Marius Oprescu.

Proiectul încheiat miercuri a avut o valoare de aproximativ 2,3 milioane de lei, sumă folosită pentru reabilitarea Centrului de Îngrijire şi Asistenţă Şopârliţa unde sunt îngrijite în prezent 45 de persoane cu handicap şi cinci persoane adulte. Lucrările executate în cadrul proiectului au fost cele de renovări capitale ale clădirilor, recompartimentări, construirea unei fose septice şi forarea unui puţ la o adâncime de 100 de metri pentru alimentarea cu apă potabilă. AGERPRES