referendum.jpgConducerea UDMR Mureş a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că listele cu semnături depuse la Consiliul Judeţean Mureş pentru organizarea unui referendum privind înfiinţarea unei regiuni de dezvoltare formată din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, cu capitala la Târgu Mureş, nu au fost acceptate.

Preşedintele UDMR Mureş, Brassai Zsombor şi liderul consilierilor judeţeni ai UDMR, Kelemen Marton au declarat că au primit un răspuns oficial de la secretarul CJ, Paul Cosma, care ar fi formulat o serie de obiecţiuni cu privire la formularul folosit la adunarea semnăturilor.

Potrivit celor doi, răspunsul primit înseamnă că, practic, ar trebui să se reia strângerea de semnături, având la bază noul formular indicat de CJ Mureş. Reprezentanţii UDMR au spus că, în data de 14 octombrie, când au fost depuse cele aproape 40.000 de semnături, consilierii formaţiunii au solicitat şi convocarea unei şedinţe extraordinare a Consiliului Judeţean, pentru data de 14 noiembrie, având ca unic punct pe ordinea de zi organizarea unui referendum pentru regiunea de dezvoltare Mureş-Covasna-Harghita.

Aceştia au spus că şi după ce au depus listele la CJ, au continuat să adune semnături, ajungând la 55.000. „Consilierii UDMR vor cere să fie convocată, pe data de 14 noiembrie, o şedinţă extraordinară, cu acest subiect drept singurul punct pe ordinea de zi. În momentul de faţă, avem deja 55.000 de semnături din judeţul Mureş. Continuăm să strângem semnături, până în 14 noiembrie. Nu ştiu care formaţiune politică va avea tupeul de a le spune celor 55.000 de cetăţeni cu drept de vot ‘Nu mă interesează ce vreţi voi’. Eu cred că ar fi o jignire mare faţă de populaţie, dacă CJ va decide că nu ţine cont de voinţa cetăţenilor”, a spus Brassai Zsombor.

UDMR a înregistrat, în 14 octombrie, la Consiliul Judeţean Mureş, listele cu cele peste 39.000 de semnături adunate pentru promovarea proiectului de hotărâre privind iniţiativa organizării unui referendum de înfiinţare a unei regiuni de dezvoltare formată din judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, cu capitala la Târgu Mureş. Referendumul dorit de UDMR, undeva în luna decembrie, ar urma să aibă întrebarea: „Sunteţi de acord ca judeţele Mureş, Harghita şi Covasna să se constituie într-o singură regiune de dezvoltare cu centrul regiunii în municipiul Târgu Mureş?”. AGERPRES