Consiliul Județean Mehedinţi a primit aprobare pentru contractarea unui credit bancar de peste 2,4 milioane de euro

duicu_adrian.jpgConsiliul Judeţean Mehedinţi a primit aviz favorabil la solicitarea de a garanta un împrumut bancar de 2.421.212 euro care va fi contractat în leasing de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin pentru achiziţionarea de echipamente medicale, a declarat preşedintele instituţiei, Adrian Duicu.

Potrivit acestuia, Comisia pentru autorizarea împrumuturilor locale a Ministerului de Finanţe a fost de acord cu obţinerea sumei precizate necesară pentru dotarea blocului materno-infantil care va intra în circuitul public spitalicesc în luna martie.

“Construcţia noii clădiri a început în anul 1990, dar din cauza proastei gestionări a fondurilor alocate acestei investiţii s-a finalizat în 2013. Decizia mea, cum am venit la conducerea administraţiei judeţului, a fost de a asigura bani continuării proiectului, astfel încât să mutăm în cel mai scurt timp secţia de maternitate a SJU care funcţionează într-o clădire improprie, cu risc seismic ridicat”, a spus Adrian Duicu.

El a afirmat că în şedinţa ordinară din 29 ianuarie contractul de împrumut va fi votat de consilierii judeţeni şi semnat, banii urmând să fie transferaţi în conturile furnizorilor de echipamente stabiliţi prin licitaţie. AGERPRES