ciceu_zamfir.jpgPreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, a declarat că fost declanşată oferta publică pentru atribuirea contractului care prevede realizarea studiului de fezabilitate necesar deschiderii unui centru de echitaţie în comuna Recea. „Încercăm să ţinem pasul cu investiţiile pe care le estimam în urmă cu o lună de zile de a avea un centru de echitaţie în comuna Recea pe un teren care aparţine CJ. Centrul de echitaţie va oferi şi servicii în folosul copiilor, tinerilor şi adulţilor cu handicap neuro-motor, pe lângă posibilitatea de a petrece timp liber într-o atmosferă plăcută celor pasionaţi de călărie. Centrul de echitaţie face parte dintr-un proiect mai mare demarat de CJ, în colaborare cu mai mulţi fermieri şi două primării în a deschide Cooperativa Agricolă Maramureşul, chiar în vecinătatea terenului de echitaţie”, a spus Zamfir Ciceu.

Acesta a spus că viitorul centru de echitaţie va fi finanţat din bugetul CJ, fonduri atrase cât şi o posibilă finanţare UE. „În prima etapă de pornire a Cooperativei Agricole Maramureşul vom avea activ centrul de echitaţie, urmând ca pe parcurs să asigurăm finanţarea altor domenii din activitatea cooperativei din fonduri atrase cât şi fonduri europene. Intenţia noastră este să venim în sprjinul fermierilor mici sau mari asigurând spaţii de depozitare, un centru logistic, spaţii de lucru pentru diferite domenii agricole care se pot face într-un centru agricol situat la periferia oraşului”, a spus Zamfir Ciceu.
Atât centrul de echitaţie cât şi Cooperativa Agricolă Maramureşul vor funcţiona pe un teren situat la marginea comunei Recea, teren aflat în proprietatea CJ Maramureş, pe care ar fi urmat să se construiască depozitul de deşeuri, investiţie realocată în satul Sârbi. AGERPRES