Cea de-a III-a ediţie a „Zilelor Maramureşului” din luna mai va cuprinde acţiuni culturale dedicate promovării tradiţiilor locale şi ecoturismului, evenimentul având loc în mai multe localităţi din judeţ, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean, Amalia Babici Man.

Noutatea acestui an o reprezintă ideea multiplicării evenimentului în mai multe localităţi urbane şi rurale din judeţ. Reprezentanţii CJ Maramureş au avut o primă consultare privind programul manifestărilor cu specialişti din Ministerul Turismului, centrele de informare turistică judeţene, agenţiile de turism şi mai mulţi agenţi economici din domeniul turismului rural şi urban. Varianta de program adoptată va purta numele „Haida, hai la Maramu!” şi este o acţiune de promovare a Maramureşului ca brand turistic„, a spus Amalia Babici Man.

În cadrul proiectului, CJ Maramureş va organiza un infotrip pentru ambasadorii misiunilor diplomatice acreditaţi în România, dar şi pentru o serie de ambasadori ai României din unele ţări europene, operatori naţionali şi internaţionali din turism, reprezentanţi ai Ministerului Turismului şi ai Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

„Pe durata zilelor dedicate promovării Maramureşului, ambasadorii unor state europene acreditaţi în ţara noastră, dar şi ambasadori ai României în străinătate vor avea ocazia să viziteze cele mai importante zone renumite pentru potenţialul turistic, cultural şi spiritual. De asemenea, pe durata şederii în judeţ, oaspeţii vor vizita printre altele, bisericuţele din lemn aflate în circuitul bisericilor din judeţ, bisericile aflate în patrimoniul UNESCO, dar şi o serie de staţiuni turistice şi zone renumite în practicarea eco-turismului rural”, a precizat Amalia Babici Man.

Potrivit acesteia, conducerea CJ este pregătită să poarte o serie de discuţii şi să încheie protocoale cu reprezentanţii Ministerului Turismului şi ai agenţiilor de turism pentru promovarea Maramureşului ca destinaţie de vacanţă, cât şi pentru încurajarea ecoturismului în localităţile Mara, Călineşti, Budeşti şi Ocna Şugatag.

Pe lângă spectacolele de muzică populară transilvană, participanţii la eveniment vor avea posibilitatea să petreacă momente în aer liber pentru a putea cunoaşte viaţa oamenilor simpli din satele maramureşene.

Evenimentul „Zilele Maramureşului”, organizat de Consiliul Judeţean, va avea loc în luna mai pe parcursul a trei zile, data exactă de desfăşurare urmând a fi stabilită pe parcursul lunii martie. AGERPRES