Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, l-a rugat pe ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, aflat într-o vizită de lucru în acest judeţ, să intermedieze o întâlnire cu turoperatorii din Rusia pentru o mai bună cooperare în domeniul turismului.

L-am rugat pe Excelenţa Sa să ne ajute să promovăm Maramureşul şi în Rusia, iar acest lucru va fi posibil şi printr-o întâlnire pe care să o avem cu turoperatorii din domeniul turismului. Totodată, i-am lansat invitaţia de a ne fi alături la Zilele Maramureşului, care vor avea loc în luna mai. În cadrul acestor manifestări vom invita reprezentanţi ai principalilor turoperatori europeni să ni se alăture. Dorim ca participanţii să vadă la faţa locului unicitatea Maramureşului, atracţiile turistice şi potenţialul imens, încă nedezvoltat, pe care judeţul le are. Este un efort pe care CJ îl va face şi care se va înscrie în noua strategie a judeţului, în ceea ce priveşte promovarea turistică. Am primit asigurări din partea Excelenţei Sale, Valery Kuzmin, (…) că va face tot posibilul să ajute Maramureşul, o zonă despre care ne-a mărturisit că l-a impresionat profund şi că apreciază tradiţiile, arhitectura, dar şi căldura oamenilor„, a declarat Gabriel Zetea, după întâlnirea cu ambasadorul Rusiei în România.

La discuţii au mai participat prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Lupuţ, şi secretarul II al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, Pavel Allekseenko. În cursul zilei de marţi, ambasadorul Valery Kuzmin s-a aflat în municipiul Sighetu Marmaţiei unde s-a întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri, administraţiei locale şi a vizitat Cimitirul Eroilor Sovietici căzuţi în timpul celui de al Doilea Război Mondial şi noua Biserică ortodoxă închinată eroilor ucraineni din acelaşi cimitir. AGERPRES